V neděli 13. listopadu 2016 jsme zorganizovali pro děti z našeho souboru „Pohybový seminář“ pod vedením paní Marty Voršilákové.  Sešli jsme se v  sále KD Krahulčí. V dopoledních hodinách od 9:00 – 12:00 hodin se semináře zúčastnily předškolní děti z našeho souboru Krahuláčku 1. Odpoledne od 13:00 – 16:00 hodin přišly starší děti z Krahuláčku  2. – žáci ZŠ 1. – 5. třída.

Druhé školení se konalo o týden později a bylo určeno pouze pro starší děti z Krahuláčku 2.  Proběhlo v sobotu 19. listopadu od 9:00 – 12:00.  A po polední přestávce od 13:00 – 16:00 hodin.

Oba dva semináře byly pro nás všechny velkým přínosem a zdrojem mnoha nápadů a inspirací. Marta je člověk na svém místě, hravě zvládala i ty nejživější děti, že neměly čas na nějaké zlobení. Děti si vyzkoušely rytmizaci, říkadla s pohybem, nácvik správného držení těla a jeho protažení, chůze v rytmu, poskoky, vytleskávání, orientaci v prostoru, správné dýchání, cvičení s lanem aj.

Děti odcházely domů příjemně unavené a hlavně spokojené. Mnohé z nich se něco naučily, a ti co to ještě nezvládly, se to častým procvičováním a tréninkem naučí také. Seminář byl zajímavý i pro nás vedoucí. Jako učitelky v MŠ pohybovou výchovu známe z naší práce, mnohé nápady by nás však nenapadly, či jsme je během let pozapomněly.

Děkujeme, že nám bylo umožněno tento seminář absolvovat.

Ivana Vašíčková, vedoucí souboru Krahuláček

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *